a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Mănânci excesiv când ești stresat?

Mănânci excesiv când ești stresat?

Viața de zi cu zi necesită restabilirea constantă și menținerea unui echilibru dinamic în fața unui mediul în schimbare, motiv pentru care din ce în ce mai mulți oameni se plâng de diverse probleme legate de stres. Unul din cele mai comune fiind mâncatul excesiv pe bază de stres

Stresul pare să modifice aportul total de alimente în două moduri, influențate de severitatea stresorului:

  • supraalimentare 
  • subalimentare

Stresul cronic al vieții pare să fie asociat cu o preferință mai mare pentru alimentele cu conținut ridicat de energie și nutrienți, și anume cele care au un conținut ridicat de zahăr și grăsimi.

Odată ingerate, alimentele plin de grăsime și zahăr par să aibă un efect de feedback care diminuează răspunsurile și emoțiile legate de stres. Aceste alimente sunt într-adevăr alimente „ de confort emoțional”, întrucât par să contracareze stresul – și acest lucru poate contribui la pofta indusă de stres a acestor alimente.

mancat excesiv. mancat din stres, stres

Cum să ameliorezi stresul fără a mânca în exces?

  1. Meditația

Meditația este procesul de a-ți antrena mintea să te concentrezi și să-ți redirecționezi gândurile. Unul din cele mai mari beneficii și motive pentru care lumea încearcă meditație este ameliorarea și gestionarea stresului.

De asemenea, un studiu a constatat că 8 săptămâni de meditație au contribuit la reducerea simptomelor de anxietate la persoanele cu tulburare de anxietate generalizată, împreună cu creșterea stimei de sine și îmbunătățirea răspunuslui la stres.

  1. Exerciții fizice 

Exercitiile fizice îți sporesc starea generală de sănătate și sentimentul de bine. În plus, exercițiile au, de asemenea, unele beneficii directe de stres. Îți pompează endorfinele. Activitatea fizică poate ajuta la creșterea producției de neurotransmițători ai creierului ce dau senzația de fericire, numiți endorfine.

 

Referințe

http://www.foodaddictionsummit.org/documents/StressEatingandtheRewardSystem.pdf 

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/why-stress-causes-people-to-overeat

https://dro.deakin.edu.au/eserv/DU:30007279/torres-relationshipbetweenstress-pp-2007.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3772979/

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.