a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Care este legătura dintre exercițiile fizice și beneficile mintale?

Care este legătura dintre exercițiile fizice și beneficile mintale?

Știi deja că exercițiile fizice sunt bune pentru corpul tău. Dar știai că îți pot îmbunătăți starea de spirit, somnul și te poate ajuta să faci față depresiei, anxietății și stresului?

Oamenii care fac sport în mod regulat tind să facă acest lucru deoarece le oferă un sentiment de bine: se simt mai energici pe tot parcursul zilei, dorm mai bine noaptea, au amintiri mai clare și se simt mai relaxați. În plus, sportul regulat este un medicament perfect pentru anumite probleme mintale.

 

Exercițiile fizice și depresia

Studiile arată că exercițiile fizice pot trata depresia ușoară până la moderată la fel de eficient ca medicamentele antidepresive, dar fără efecte secundare, desigur. Un studiu recent realizat de Harvard T.H. Școala de Sănătate Publică Chan a constatat că alergarea timp de 15 minute pe zi sau mersul pe jos timp de o oră reduce riscul de depresie majoră cu 26%. Pe lângă ameliorarea simptomelor depresiei, cercetările arată că menținerea unui program de exerciții poate preveni recidivarea.

 

Exercițiile fizice și anxietatea

Exercițiile fizice sunt un tratament natural și eficient împotriva anxietății. Ameliorează tensiunea și stresul, stimulează energia fizică și mentală și îmbunătățește starea de bine prin eliberarea de endorfine. Încearcă să te concentrezi asupra senzației atunci când picioarele se lovesc de pământ, sau asupra ritmului respirației. Adăugând acest element de conștientizare – concentrându-te cu adevărat asupra corpului tău și asupra modului în care te simți în timp ce faci exerciții – nu numai că îți vei îmbunătăți starea fizică mai rapid, dar s-ar putea, de asemenea, să poți întrerupe fluxul de griji constante care trec prin cap.

 

Exercițiile fizice și stresul

Ai observat vreodată cum se simte corpul tău când ești stresat? Mușchii tăi pot fi încordați, în special pe față, gât și umeri, lăsându-te cu dureri de spate sau gât sau dureri de cap. În plus, poți avea probleme precum insomnie, arsuri la stomac, dureri de stomac, diaree sau urinare frecventă. Îngrijorarea și disconfortul tuturor acestor simptome fizice pot duce, la rândul lor, la și mai mult stres, creând un cerc vicios între minte și corp.

Exercițiile fizice sunt o modalitate eficientă de a rupe acest ciclu. Pe lângă eliberarea de endorfine în creier, activitatea fizică ajută la relaxarea mușchilor și la ameliorarea tensiunii din organism. Deoarece corpul și mintea sunt atât de strâns legate, atunci când corpul tău se simte mai bine, și mintea se relaxează.Alte beneficii ale sportului 

Memorie și gândire mai ascuțită: aceleași endorfine care te fac să te simți mai bine te ajută, de asemenea, să te concentrezi mai bine. Exercițiile fizice stimulează creșterea de noi celule ale creierului și ajută la prevenirea declinului cauzat de vârstă.

Stimă de sine mai mare: activitatea regulată este o investiție în mintea, corpul și sufletul tău. Când devine obișnuință, îți poate stimula sentimentul de valoare de sine și te poate face să te simți mai puternic. Te vei simți mai bine în privința aspectului tău și, vei simți un sentiment de realizare.

Somn mai odihnitor: chiar și perioadele scurte de exerciții fizice dimineața sau după-amiaza te pot ajuta să îți reglezi tiparele de somn. Dacă preferi să faci mișcare noaptea, exercițiile relaxante precum yoga ajută la îmbunătățirea calității somnului.

 

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.