a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Stresul – învață să te aperi de cel mai mare inamic!

Stresul – învață să te aperi de cel mai mare inamic!

Stresul este un subiect popular în zilele noastre. Rar trece o săptămână fără să auzi sau să citești despre stres și efectele lui dăunătoare asupra sănătății.

Experiența de viață stresantă poate avea efecte semnificative asupra unei varietăți de sisteme fiziologice, inclusiv asupra sistemului nervos autonom, asupra axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale și asupra sistemului imunitar. Aceste relații pot fi bidirecționale, de exemplu, produsele celulare imune pot acționa asupra creierului, modificând starea de spirit și cogniția, contribuind potențial la depresie. Deși modificările fiziologice acute pot fi adaptative pe termen scurt, provocarea cronică sau repetată poate duce la deteriorarea sănătății. 

Stresul este inevitabil, este imposibil să îl gonești definitiv din viața ta. Însă, există multe metode de a-l ameliora și de a nu-l lăsa să te afecteze în fiecare zi! 1. Exersează regulat

Antrenamentul regulat este una dintre cele mai bune modalități de a-ți relaxa corpul și mintea. În plus, exercițiile fizice îți vor îmbunătăți starea de spirit. Dar trebuie să o faci des pentru a da roade.


2. Relaxează-ți mușchii

Cea mai cunoscută metodă în acest sens este relaxarea musculară progresivă care este o tehnică de reducere a anxietății. Tehnica implică alternarea tensiunii și a relaxării în toate grupurile musculare majore ale corpului. Este utilizată în mod eficient pentru a controla stresul și anxietatea, a ameliora insomnia și a reduce simptomele anumitor tipuri de durere cronică.


3. Încearcă meditația

Meditația este o metodă eficientă pentru ameliorarea stresului și relaxarea mușchilor. Poți medita chiar înainte de a te culca pentru a te asigura că ai corpul complet relaxat sau dimineața, pentru a aborda ziua cu o atitudine pozitivă.


4. Ai grijă la alimentație

O dietă echilibrată te va ajuta să te simți mai bine în general. De asemenea, te poate ajuta să-ți controlezi starea de spirit. Mesele ar trebui să fie pline de legume, fructe, cereale integrale și proteine ​​slabe pentru energie. Nu sări peste nicio masă! Nu este bine pentru tine și te poate pune într-o dispoziție proastă, ceea ce îți poate crește de fapt stresul.

 

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.