a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

1O CURIOZITĂȚI DESPRE CORPUL UMAN

1O CURIOZITĂȚI DESPRE CORPUL UMAN

Corpul tău este uimitor. Corpul uman este o structură complexă de sisteme interconectate și organe vitale care lucrează zi de zi pentru a îndeplini funcțiile necesare vieții de zi cu zi. De exemplu, pentru a mânca, gura, esofagul, stomacul, ficatul, pancreasul și intestinele trebuie să lucreze împreună pentru a descompune și a digera ceea ce mănânci în timp ce extrag nutrienții necesari pentru a te menține sănătos.

În timp ce cei mai mulți dintre noi înțelegem funcțiile de bază ale corpului care ne țin să mergem, este posibil să nu fiți conștienți de unele dintre funcțiile mai incredibile pe care le îndeplinește corpul dumneavoastră.

 

  1. Aproximativ 80% din ceea ce credem că este gust este de fapt miros. Aromă, este o combinație de percepție a gustului și a mirosului.
  2. Când asculți muzică, bătăile inimii tale se vor sincroniza cu ritmul.
  3. Într-un an, o inimă umană ar pompa suficient sânge pentru a umple un bazin de dimensiuni olimpice.
  4. Limba este acoperită de aproximativ 8.000 de papile gustative, fiecare conținând până la 100 de celule, ce ajută la identificarea gustului. În general fetele au mai multe papilele gustative decat baietii!
  5. Ești cu aproximativ 1 cm mai înalt dimineața când te trezești prima dată decât când te culci. Acest lucru se datorează faptului că în timpul zilei cartilajul moale dintre oase este strivit și comprimat.
  6. Creierul nostru este programat să ridice imaginea inversată formată pe retină de cristalinul ochiului convex. Un nou-născut vede lumea cu susul în jos până când creierul începe să o ridice.
  7. Partea stângă a creierului controlează partea dreaptă a corpului, iar partea dreaptă a creierului controlează partea stângă a corpului.
  8. Diafragma, care este o membrană subțire sub plămâni, uneori se zvâcnește, provocând o admisie bruscă de aer, care este întreruptă de închiderea gâtului. Acesta este ceea ce numim sughiț.
  9. Pierzi 200 de milioane de celule ale pielii în fiecare oră, iar aceste celule moarte ale pielii pot de fapt să scadă poluarea aerului.
  10. Bacteriile din intestine vă pot influența starea de spirit. Această colecție de bacterii poate afecta dezvoltarea neuronală, chimia creierului, comportamentele emoționale, percepția durerii și stresul.
No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.