a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Cum să te împarți între viața personală și job

Cum să te împarți între viața personală și job

De-a lungul celor doi ani de pandemie, angajații s-au simțit mai implicați ca niciodată în munca remote care, deși pare atractivă, uneori cere mai mult efort. Aici, inevitabil te lovești de work-life balance, un concept despre menținerea unui echilibru între job și timpul tău. Puțin câte puțin, în fiecare zi ai tendița să depășești programul normal de lucru și să dai uitării acele activități din viața privată. Din dorința de a avansa sau de a le demonstra superiorilor tăi că și de acasă te bucuri de aceeași eficiență ca la birou, lași deoparte alte priorități: familia.

Echipa Life-Suport a selectat pentru tine 3 sfaturi care te ajută să ai mai mult randament la locul de muncă și timpul necesar pentru nevoile tale.

 

Străduiește-te să nu ajungi prizoniera unui ecran

Știai că pe parcurs, fără să realizezi, dacă nu ții totul sub control, te simți prinsă într-un conflict între două lumi. Evită să te confrunți cu sindromul bournout care predomină locul de muncă. Mai mult, acesta te transformă într-o persoană mereu epuizată ce nu se poate detașa niciodată de problemele de la serviciu. Suprasolicitarea nu îți face bine, iar viața familiară va avea de suferit fără îndoială.

Ce spui dacă de mâine, încerci să pui pe primul loc nevoile tale? Se spune că este bine să ieși din rutina zilnică și să îți cheltuiești și acei bani, lucrați cu atâta dăruire. Pentru că da, trăim o perioadă în care aproape că nu știm ce va urma, dar de un lucru suntem 100% singuri: relațiile interpersonale și sănătatea mintală e musai să fie prioritare pentru a avea eficiență în activitatea ta.

 

 

Relaxează-te în pauzele scurte. Învață să fii o persoană flexibilă!

Nu uita să îți stabilești limite, atât pentru tine, cât și pentru echipă. Alocă-ți pe bune cele 30 de minute din pauza de masă și savurează-ți în liniște prânzul și cafeluța. Plimbă-te dintr-o cameră în alta, petrece-ți câteva minute pe balcon sau pe teresă în aer liber și detasează-te. Cu toții doresc să atingă culmea succesului sau să devină experți în ceea ce fac, însă fără acea pace sufletească, totul este în vag. Stresul și extenuarea generează atât probleme de sănătate, dar și neîntelegeri cu ceilalți.

 

 

 

 

Stabilește-ți prioritățile la muncă! Finalizează la timp programul!

Notează-ți care îți sunt urgențele zilei și mai apoi cu calm vezi ce ți-a mai rămas pe lista de așteptare. Cu siguranță, te simți mai împăcat cu tine pentru că ai rezolvat ceea ce parea a fi fără amânare. Învață să îți planifici programul, astfel încât să ai parte de reușite, randament și timp pentru hobby-urile tale. Este esențial să găsești o cale de mijloc prin care să știi cum să îți setezi sarcinile care par că „ard”. Spre sfârșitul programului este recomandat să fii conștient că ți-a mai rămas puțin timp și să îți impui că și mâine te așteaptă încă în care ai la dispoziție 8 ore pentru finalizarea task-urilor. Mai presus de toate, nu lăsa ca linia dintre muncă și viața privată să se dilueze. Tu ești cel care poate să controleze totul. De fapt, ești centrul universului și liniștea pe care ți-o aduci. Cu mai multă odihnă și fericire personală, elimini stresul și nemulțumirea! O să vezi că pe parcurs, atragi doar productivitate.

 

 

Încearcă să te concentrezi și pe viața personală și nu lăsa ca totul să degenereze. Familia și tot ce este legat de viața personală nu trebuie să se intersecteze cu munca de la birou.

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.