a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

De ce să meditezi dimineața

De ce să meditezi dimineața

Ziua bună se cunoaște după minutele de meditație

Înconjurați de atât de mult zgomot și de discuțiile aprinse, greu de oprit ale celor din colectiv, uneori simți cum la un moment dat starea interioară o ia razna și ajungi la final de zi extenuat. Toată gălăgia te agită și îți oferă inevitabil o durere de cap și chiar neliniște. Trăim într-o schimbare continuă încă de la prima oră a dimineții, când alarma cea de toate zilele ne dă deșteptarea. Atunci este momentul când, ca de fiecare dată, ne dăm ochii peste cap și o luăm din loc, fără vreun strop de chef. Este clar că ajungi să fii o persoană frustrată care se scufundă în voie într-o rutina zilnică ce nu îi priește deloc. 

Echipa Life Support te învață cum să ai grijă de tine și de pshicul tău printr-un mod ușor care cere doar bunăvoință și câteva minute din timpul tău. Astăzi vorbim despre meditație, o practică care ne ajută să ne controlăm propriile gânduri și reacții pe care nu le conștientizăm.

Iată de ce te sfătuim să îți aloci 15 minute pentru tine printr-un remediu care te motivează să te descoperi și să te conectezi cu propria ta minte.

Închide ochii și respiră ușor! Relaxarea apare dintr-un moment într-altul

O să pornești într-o călătorie scurtă, dar benefică care te izolează pentru puțin timp de toate gândurile negative. Concentrează-te pe respirație și pe poziția corporală, iar treptat o să te eliberezi de starea tensionată. În acest ritual al relaxării, tehnica este primordială. Așează-te pe un scaun sau fotoliu și lasă-te pe spate, în timp ce picioarele îți atârnă pe sol. Pe parcurs, totul se va limpezi dacă lași corpul să lucreze și te axezi strict pe modul respirație. Se spune că primul gând poate da tonul întregii zile. Meditează și lasă pentru câteva minute lumea exterioară deoparte și alege să fii tu cu tine.

Meditația, o practică sub mai multe forme. Tu pe care o preferi?

Se pare că tărâmul mirific al liniștei se prezintă sub mai multe tipuri, cunoscute în special de către cei pasionați de meditație. Noi te îndemnăm sa aprofundezi pentru acomodare doar una! Echipa Life Support a descoperit că există următoarele tipuri de mediație: mindfulness, spirituală, focusată, în mișcare, zen și cea care se realizează prin vizualizare.

 

 

Cea mai populară este prima menționată – mindfulness care pune accent exclusiv pe timpul prezent ce alungă gândurile din trecut sau pe cele din viitor care te tulbură. Partea interesantă la acest tip de meditație este faptul că reușește să se focuseze doar pe ce trăiești acum, de aceea mai este denumită și experimentarea profundă. Conștientizează ce faci, focusează-te pe bătăile inimii, pe respirație și pe sentimentele tale. Indiferent de natura exercițiilor de concentrare este vital să vezi care este primul gând negativ care perturbă liniștea sufletească. Respiră și gata, dă-l afară! Vindecă-te de stres și de axietate.

Meditând devii un om mai fericit care știe să aprecieze ce are acum

Cheia unei vieți liniștite și de lungă durată constă în fericirea ta. Meditația reduce semnificativ hormonul stresului – cortizonul. Meditația te învață cum să privești lumea cu alți ochi, adică să observi totul dintr-un unghi pozitiv care te face să accepți situația. Aceasta nu cere o anumită oră, însă este bine să ai în vedere primele ore ale zilei, înainte de a lua contacul cu exteriorul. Acum că soarele ne mângâie ușor, ușor, profită de razele lui și stai cu ochii închiși, pregătită de meditație. Se pare că oamenilor le face placere să se lase purtați într-o altă lume și la ceas de seară când pot reflecta asupra celor întâmplate în ziua ce aproape este pe sfârșite.

Astăzi, meditația este salvarea dintr-o lume care te influențează negativ fiindcă o mulțime de gânduri îți invadează liniștea! Echipa Life Support te îndeamnă să ai grijă de tine și de starea ta spirituală un sfert de oră în fiecare zi!

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.