a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

De ce simți că ești obosit tot timpul?

De ce simți că ești obosit tot timpul?

De unde provine oboseala? De ce te simți mereu extenuat?

Life Support îți răspunde! Lipsa de energie sau epuizarea psihică pot fi prezente în viața ta odată cu înaintarea în vârstă și te pot afecta în nenumărate feluri, astfel încât ajungi să îți stopezi anumite activități. Câteodată te simți atât de vlăguit, încât ai impresia că nu ți-ai alocat suficient timp pentru somn. În majoritatea cazurilor, îți revii după câteva minute de relaxare.

Starea de oboseală apare frecvent și fără justificare, ceea ce indică o dereglare a organismului tău. Atunci când extenuarea se instalează brusc, probabil că te confrunți cu o serie de afecțiuni interne pe care corpul nu le acceptă atât de ușor. Se poate ca și o schimbare a stilului de viață să creeze această stare de moleșeală constantă.

Nu ezita să consulți medicul de familie, dacă simți că nu mai ai putere în rutina de zi cu zi, chiar dacă ai deja stabilit un program fix de odihnă.

Nu este exclus ca și astenia de primăvară sau schimbările meteo atât de bruște să îți influențeze starea de spirit. Echipa Life Support a identificat 3 cauze des întâlnite cu care clienții s-au confruntat și nu au găsit un argument solid pentru stările continue de somnolență și oboseală.

Anxietatea

Această stare este generată în principal de problemele personale. Dacă ai un gând care nu îți dă pace, ei bine, apetitul, odihna, relațiile cu ceilalți sau puterea de concentrare sunt influențe într-un mod negativ. Nu contează că îți aloci cele 8 ore recomandate pentru somn, dacă te frămânți în continuu cu stări de neliniște care atrag o mulțime de îndoieli. La un momen dat, ajungi să ai parte doar de obosală care îți afectează calitatea vieții. Nu este exclus ca și jobul, latura profesională să fie miezul problemei. Tot mai mulți angajați suferă de burnout, o stare rezultată din epuizarea cronică de la locul de muncă care te secătuiește de energie. Echipa Life Support te motivează să descoperi care este adevărata cauză ce îți provoacă tulburări psihice. Acordă atenție trăirilor emoționale și spune mereu ceea ce te deranjează.

Anemia

De de altă parte, problemele de natură medicală sunt un alt motiv care dau naștere unei stări de epuizare. Spre exemplu, lipsa deficitului de fier duce la lipsa energiei din organism. Mai ales că toate tipurile de anemie se manifestă prin oboseală prelungită fără vreo explicație clară. Anemia apare atunci când corpul nu mai deține atât de multe celule roșii, responsabile de transportul oxigenului către țesuturi sau organe. Însă, această stare apare și atunci când te confrunți cu o imunitate scăzută. Așadar, poți să previi într-o mică măsură oboseala accentuată prin adoptarea unei diete bogate în nutrienți și vitamine, în care fierul, vitamina B și C să fie omniprezente. Anemia și oboseala sunt strâns legate între ele, dar sursa adevărului se găsește printr-o serie de analize medicale. Nu lasa ca situația să persiste mult timp, deoarece organismul devine din ce în ce mai slăbit, iar membrele încep să amorțească.

Stilul de viață sedentar

Acesta determină apariția unor probleme de sănătate pentru că nici nu îți dai seama când ai acumulat kilograme în plus, iar durerile de spate nu mai sunt tolerate. Statul pe canapea nu este benefic pentru organism fiindcă te trezești mai obosit ca și înainte. Spune Stop aici și mișcă-te pentru a alunga somolența și extenuarea. Exercițiile fizice moderate, de cel puțin 20 de minute te ajută să ai mai multă energie și să nu te mai complaci într-o viață monotonă. Mai ales că viața de familie și locul de muncă te consumă fără ca tu să realizezi, iar la final de zi ajungi să îți dorești să tragi un pui de somn. Alungă pentru câteva minute oboseala prin exerciții fizice dinamice și antrenează-ți corpul și creierul!

Life Support te îndeamnă să ai grijă de sănătatea ta! Atunci când vezi că nu mai ai gram de energie zile la rând este timpul să ceri ajutor medical! Până atunci, sportul și gândirea pozitivă sunt ingredientele de bază pe care le ai acum în mâna ta!

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.