a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Lectura de seară benefică asupra dezvoltării micuțului tău!

Lectura de seară benefică asupra dezvoltării micuțului tău!

Lectura de seară benefică asupra dezvoltării micuțului tău! Life Support îți spune și de ce

Primii pași, primul cuvânt și primele amintiri din viața copilului sunt printre cele mai prețioase amintiri ale unui părinte.

Nu poți uita cum acesta a început să ia contact cu toată familia. La fel ca tine, micuțul își dorea să se bucure de cât mai multe momente alături de mama și tatăl său. Life Support a găsit o cale prin care te poți apropia mai mult de copilul tău! Prin citit îl poți stimula să își dezvolte vocabularul și să vorbească cu intonație. Lectura de seară este ocazia perfectă de a petrece mai mult timp cu și de a-l învăța să înțelegă sensul vieții mai ușor.

Dragă parinte, alocă-ți acele câteva minute pe care le ții doar pentru tine și așează-te lângă cel mai de preț dar al tău! Deschide cartea cu povești, ia-l în brațe și citește cu un glas cald care să îl alinte!

Conectează-te cu copilul tău prin acele câteva pagini

La fel ca un burete, bebelușii absorb orice informație pe care o primesc sau o văd. Nu înțeleg mai nimic, dar țin minte totul pentru că ei reacționează pe baza emoțiilor. Citește și joacă-ți bine rolul din poveste! Dar este bine să îi captezi atenția în prima parte! Fără îndoială, va învăța mai repede dacă își lasă imaginația liberă spre un nou tărâm. Oferă-i căldură părintească și îmbrățișează-l înainte să adoarmă. Într-un cuvânt, conectează-te cu un suflet pur și dornic de toată dragostea ta.

Ajută-l să își descopere pasiunile sau personalitatea

Din grabă sau din lipsă de timp, părinții moderni aleg o animație în locul povești captivante. Înlocuiește desenele cu o povestioară care să îi dezvolte latura creativă și caracterul. Citindu-i, micuțul devine curios și atunci îți va pune o mulțime de întrebări. Life Support susține faptul că această etapă este de fapt momentul crucial care îl stimulează și îl face curios. De asemenea, un astfel de ritual educativ este esențial încă din primii ani, deoarece contribuie la educația sa. Copiii au tendința să imite ceea ce aud în jurul său. Creionează-i în fiecare seară, cadrul perfect în care să comunice și să se desfășoare! Ca și părinte, sesizezi imediat cum vocabularul acestuia devine mai bogat. Sprijină-l și insuflă-i să fie un om bun care știe sa facă diferența dintre faptele reale și cele imaginare, care uneori îl sperie.

Lectura de seara îl învață să fie răbdător

Cei mici sunt de-a dreptul hiperactivi la ceas de seară , dar pot fi liniștiți cu tact din partea ta și cu o nouă povestioară. Totodată, copiii învață să asculte și să dea dovadă de răbdare pe tot parcursul lecturii. Poveștile sunt de nelipsit din perioada copilăriei. Mereu aleg cărțile cu ilustrații pentru că îi motivează să fie activi și foarte entuziasmați de ceea ce descoperă. Basmele populare de care îți reamintești cu melancolie încă supraviețuiesc și sunt pline de învățături și pentru minunea ta mică de acasă. Retrăiește copilăria alături de copil și amuză-l cu întâmplări nemuritoare.

Cuibărește-te alături de el și alege-ți împreună o poveste care să îi ofere doar visuri frumoase. Alintă-l cu o voce suavă și încearcă să uiți de toate grijile zilei! Învață-l de mic să aibă în suflet dragostea de părinte pe care ulterior o va transmite și el, copilului său. Încă de la o vârstă fragedă, micuțul este bine să crească într-un ambient sănătos în care grija și atenția părintelui să fie principala preocupare.

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.