a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Inteligența emoțională, factorul care îți dirijează viața! Iată cum să îți gestionezi trăirile

Inteligența emoțională, factorul care îți dirijează viața! Iată cum să îți gestionezi trăirile

Alături de o nutriție echilibrată, multă mișcare și inteligența emoțională reprezintă o componentă care contribuie la sănătatea noastră. Este important să ne cunoaștem reacțiile, gândurile dar și propriile minusuri. Echipa Life Support te sfătuiește ca dezvoltarea personală să fie o acțiune într-o continuă desfășurare, deoarece ți oferă o evoluție frumoasă a personalității . Ca oameni este bine să ne îmbunătățim abilitățile și să învățăm cum să ne stăpânim propriile trăiri. Mai ales la locul de muncă, inteligența emoționlă (EI) primează în fața coeficientului de inteligență (IQ).

Daniel Goleman, celebrul autor al best seller-ului “Inteligența emoțională” a vorbit în cele 400 de pagini despre 5 abilități pe care ființele umane le pot controla.

Life Support te îndeamnă să acorzi atenție acestor aspecte dacă simți ca nu deții puterea asupra trăirilor tale și nu reușești să gestionezi cu tact și calm, relațiile cu ceilalți. Este vital să te adaptezi în funcție de context și să faci față provocărilor sau situațiilor neprevăzute.

Cum să îți împaci sănătatea psihică și să dai dovadă de empatie față de anturajul tău sau colectivul de la job? Iată ce ai de făcut pentru propria fericire metală!

Să te autocunoști suficient

Este esențial să îți știi punctele slabe care te fac vulnerabil și complexat. Tu îți cunoști sentimentele și emoțiile? Dacă ai o inteligență emoțională ridicată trebuie să ai puterea autocunoașterii de sine și să nu dai voie celorlalți să îți ghideze viața sau mai rău, să preia controlul asupra ta.

Autostăpânirea de sine

Aici vorbim de luarea deciziilor pripite sau de impulsurile emoționale. Este dificil să îți stăpânești

trăirile interioare și să fii convins că ai gândirea limpede și inima împăcată. Să te autostăpânești presupune mult efort și voință pentru că cele două ține totul sub control. Life Support te motivează să nu iei niciodată decizii pripite sau la cald!

Motivațiile! Aspiră cât mai sus și vei fi împlinit cu tine

Atunci când ai un obiectiv niciodată nu te limitezi doar cu acesta! Suntem siguri că mereu găsești portițe care să te scoată din zona de confort dacă ești condus de dorința de a evolua și de a crește profesional. Life Support te încurajează să îți faci planuri și să setezi alte misiuni care țin mintea activă! Muncește cu entuziasm pentru visul tău și găsește-ți motivația în fiecare zi, chiar și în lucruri mici.

Empatie! Să fii o persoană bună este un lucru de apreciat

Înseamnă să elimini de toată invidia din viața ta și să fii în permanență preocupat de problemele celor din jur. Dacă ai această calitate înseamnă că ești un bun ascultător și atent la nevoile celor care te înconjoară. Mai mult, dai dovadă de loialitate și ești acolo pentru oamenii care au nevoie de o vorbă de la tine!

Abilități sociale! Iubește lumea, comunică și interacționează cât mai des

Atunci când ești deschis și îți place să interacționezi, lumea te percepe ca un om pozitiv la care îi este ușor să se confeseze sau să ceară sfatul. Să ai abilitataea socială dezvoltată este un atuu mai ales pentru liderii și managerii care coordonează departanebte pe care le vor dezvolta, tocmai datorită caracterului carismatic sau spiritului de echipă.

Un om care știe să se controleze chiar și în situațiile de criză este acela care a lucrat mulți ani la inteligența emoțională. Te sfătuim să nu lași niciodată garda jos și să demonstrezi ori de câte ori poți, dragoste față de colegi, familie și față de persoana ta!

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.