a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Muzica, terapia sufletului și a minții

Muzica, terapia sufletului și a minții

O melodie ne mângâie sufletul și ne poate scoate din starea apăsătoare prin care trecem. Trăim într-o lume a gălăgiei și a agitație, sunete care ne influențează starea de spirit într-un mod negativ. Ce ne mai rămâne atunci? Puțină muzică, prin care sufletul să fie alintat cu sunete liniștitoare pe care să medităm. Life Support a observat că o piesă reușește să salveze orice un suflet pierdut sau descurajat de anumite situații. Psihologii recomandă să ascultăm muzică pentru că este un leac pentru minte și organism. Atunci când suntem în culmea fericirii, dăm muzica tare și ne lăsăm purtați de profunzimea versurilor. Când suntem întristați și la un pas de depresie, aceasta ne oferă pacea și ne insuflă o doză de energie pozitivă.

Pentru Life Support, sănătatea este de neclintit. Ne putem vindeca de orice gând sau griji, iar corpul începe să intre într-o stare de relaxare dacă ascultăm câteva playlisturi. Simțim cum ne dă un fel de reset și păstrează creierul mai tânăr.

Life Support a identificat 3 mari beneficii pe care muzica le aduce în viața noastră.

Muzica este ca și un medicament antidepresiv

În articolele care abordează acest subiect, muzica este asemănată cu o simfonie neuronală care schimbă modul de gândire și comportamentul. Spre exemplu, când mergi la sala de sport, asculți melodii cu un ritm puternic. Simțim că ai parte de mai multă energie și ești mai inspirat să finalizezi sesiunea de mișcare. Sunetele au puterea să ne relaxeze pentru că scade nivelul hormonului de stres. Corpul și mintea reacționează la sunetul muzicii și transformă o stare de spirit încărcată sau anxietatea în emoții plăcute. Ne face să zâmbim pentru că muzica este artă pură.

Corpul are puterea să se vindece singur dacă îl alinți cu muzică

Pentru ca organismul să se fortifice, ai nevoie să cauți în străfundul sufletului pentru a ajunge la sâmburele problemei care te secătuiește de puteri. Celulele sănătoase reacționează la coloana sonoră pentru că mintea se trezește și trece de la starea de veghe la una de meditație și relaxare. Muzica are un impact puternic asupra vaselor de sânge, a circulației și a pulsului. Înlocuiește un analgezic cu doar câteva minute de muzică clasică!

Concertează-te pe respirație și elimină orice gând. Life Support este alături de starea ta de spirit, iar dacă cauți un mod de a te relaxa, alege un ritm mai vioi. Iar dacă simti că starea de nervi te apasă, atunci și nevoie de o melodie pe care cândva o ascultai în copilărie sau alături de acea personă care ți-a înseninat zilele. În acel moment, un sentiment familiar și demn de toată dragostea ta îți creează o stare de liniște.

Muzica ne îmbunătățește memoria

Ce suntem noi fără muzică? Nici nu dorim să ne imaginăm fiindcă sunetul este o companie perfectă care ne motivează să fim eficienți atunci când citim sau învățăm. Totul se transformă într-o activitate plăcută pentru că sunetele susțin creierul să rețină ușor unele date. Cum este posibil? S-a demonstrat că muzica, terapia sufletului, stimulează un hormon din creier, responsabil cu memorarea informațiilor pentru o lungă perioadă de timp. Life Support are obiceiul de a asocia un vers sau o melodie cu o anumită activitate, deoarece un sunet de fundal ne ține activi pe parcursul orelor de muncă.

Prin muzică suntem nemuritori și trăim fel de fel de senzații care ne pot reîntoarce la momentele în odinioară doream să oprim ceasul. Muzica ne face să ne îndrăgostim și este o alinare a inimii în momentele de cumpănă.

Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea este esența ordinii, înălțând sufletul către tot ce este bun, drept și frumos .” (Platon)

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.