a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Canicula ne are pe toți în vizor! Cum să te protejezi de ea?

Canicula ne are pe toți în vizor! Cum să te protejezi de ea?

Cu toate că așteptăm vara, ca și pâinea caldă, mai ales după o iarnă geroasă, aceasta uneori, ne surprinde chiar neplăcut. Când temperaturile ating pragul de 350 C, simțim cum organismul cedează în fața razelor arzătoare. În acele zile, greu de suportat, corpul pierde o cantitate de apă și atunci ne încearcă fel de fel de stări de slăbiciune. Ne putem declara chiar suprasaturați de valul de căldură din lunile Iulie și August care au secat totul, până și energia noastră. Lucrurile devin și mai nefericite, pentru o categorie de vârstă care este supusă să lupte contra caniculei. Cei trecuți de prima tinerețe pot suferi de hipertensiune arterială, motiv pentru care inima bate și pompează sângele cu putere pentru a ajuta corpul să facă față căldurii!

Life Support trage un semnal de alarmă în special pentru seniorii care se confruntă cu afecțiuni ale inimii. Nici cei mici nu sunt de neglijat în acest sezon, aparent îngrijorător.

De ce persoanele cu hipertensiune nu sunt prieteni cu zilele toride de vară

Din păcate, aceștia sunt puși în fața faptului împlinit și trebuie să se conformeze vremii de afară. Poate că nu știai, dar pentru cei cu tensiune, canicula este o povară. Sunt încurajați să se monitorizeze cu un tensiometru și să aibă mereu grijă de sănătate. Pentru a nu îngreuna organismul cu tot felul de preparate este mai bine să adopți o alimentație ușoară care conține fructe, legume sau preparate la grătar, slabe în calorii. Dacă petrec puțin timp în fața soarelui, lucrurile se pot înrăutății. Printre stările, total neașteptate pe care Life Support le-a identificat atunci când persoana cu hipertensiune dă piept cu valul canicular, se numără: stările de amețeală bruscă, durerile de cap sau hemoragiile nazale. Se recomandă un consult la medicul de familie și evitarea expunerii la soare în orele amiezii.

Copii sunt și ei ținta caniculei

În general, micuții nu realizează la ce pericol se expun dacă stau afară mai mult decât este necesar în lunii de foc ale anului. Una dintre afecțiunile cel mai des întâlnite la copii este insolația, considerată o urgență medicală. Chiar și vârstnicii sunt vizați de vremea extremă. Copilașii trebuie să fie supravegheați de părinții sau bunicii care au grijă să le ofere lichide, nu foarte reci și să le protejeze căpușorul. Temperatura corporală a unui copil crește mult mai repede comparativ ca și a unui adult, de aceea, nu îi lăsa niciodată singuri în mașină până ce rezolvi treburile!

Cu canicula, nu e de glumit! Razele puternice ale soarelui din timpul amiezii, nu ocolește pe nimeni. Așadar, Life Support a pregătit 5 sfaturi care se aplică tuturor oamenilor indiferent de vârstă.

– poartă haine cât mai răcoroase care reușesc să acopere pielea;

– consumă cât mai multe lichide naturale;

– deplasează-te, mai ales în timpul dimineții sau seara prin zone cu umbră;

– evită să te plimbi în intervalul 11:00 -18:00, considerat periculos;

– consumă mult iaurt în locul unui prânz sățios și gras.

Ai grijă de tine, de familia ta și de părinți. Cu toții suntem în vizorul temperaturilor ridicate! Protejează-te cât poți de bine!

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.