a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

Ce este imunitatea și cum o putem întări în sezonul rece

Ce este imunitatea și cum o putem întări în sezonul rece

Imunitatea este principalul mecanism de apărare a organismului impotriva bacterilor. Life Support te învață patru trucuri prin care să iți îmbunătățești sistemul imunitar în această iarnă pentru a putea trece cu ușurință peste gripele și virozele respiratorii.

Sistemul imunitar este o rețea complexă formată din sute de celule și proteine, coordonate și interconectate. Sistemul imunitar este funcțional încă de la naștere și continuă să se dezvolte de-a lungul vieții, devenind din ce în ce mai sofisticat pe masură ce organismul vine în contact cu cât mai mulți germeni.

Acesta are rolul de a „ataca” germenii care au pătruns în corp și a-i elimina, de a recunoaște și neutraliza anumite substanțe nocive din mediu și de a scana și distruge celulele proprii din corp care au suferit modificări.

Există două tipuri de imunitate: imunitatea înnăscută și cea dobândită.

Imunitatea înnăscută

Imunitatea înnăscută reprezintă prima linie de apărare a organismului împotriva germenilor care intră în corpul uman. Aceasta face diferența dintre o substanță proprie a organismului și una străină precum virușii și bacteriile pe care le consideră o posibilă amenințare, dând alarma și începând răspunsul inflamator care creează anticorpii necesari împotriva germenilor.

Spre deosebire de imunitatea dobândită, imunitatea innăscută nu are memorie imunologică, fiind incapabilă să “memoreze” sau să recunoască același agent patogen în cazul în care corpul va fi expus acestuia în viitor.

Imunitatea dobândită

Imunitatea dobândită este imunitatea care se învață. Procesul de învățare începe atunci când sistemul imunitar al unei persoane întâlnește invadatorul și recunoaște antigenii. Apoi, componentele imunității dobândite învață cel mai eficient mod de a ataca fiecare antigen și începe să dezvolte o memorie pentru acesta. Astfel, în urma unei infecții, anticorpii și limfocitele rămân cu o “amintire” a inamicului reacționând instant la reapariția acestuia.

Cum ne putem întări sistemul imunitar?

Cu toții avem nevoie de o imunitate puternică pentru a face față agenților patogeni ce ne pot ataca organismul. Indiferent că este vorba despre schimbări bruște de temperatură, o dietă dezechilibrată sau obiceiuri dăunătoare, corpului nostru îi trebuie aliați pentru a se apăra în fața numeroaselor boli și afecțiuni, în special cele legate de tractul respirator și gastrointestinal.

Indiferent de ce stil de viață ai este bine să știi ce să faci pentru a-ți crește imunitatea.

Life Support iți recomandă să nu consumi alcool în cantități mari, deoarece epuizează celulele imune; dormi 7-9 ore pe noapte, obicei care îți va ajuta corpul să facă față tuturor provocărilor; evită stresul, acesta compromite foarte mult sistemul imunitar și este un factor nociv pentru întregul corp; fă cel puțin 30 de minute de sport in fiecare zi, deoarece ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular, diminuează nivelul de stres și crește imunitatea.

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.