a

0748 118 151 / 0748 118 153

office@life-support.ro
SIGHETUL MARMAȚIEI Str Gheorghe Doja nr 58

Follow Us On Instagram

Luni - Vineri: 08:00 - 18:00 / Sâmbătă: 08:00 - 14:00

Duminică Închis

0748.118.151

office@life-support.ro

SIGHETU MARMAȚIEI

Str Gheorghe Doja nr 58

Urmărește-ne

De ce este imporant să socializăm

De ce este imporant să socializăm

Unul dintre răspunsurile convingătoare este că noi încercăm să interacționăm cu cei din jurul nostru pentru liniștea proprie și pentru menținerea sănătății. Cei care fac parte dintr-o comunitate și au parte de un dialog zilnic sunt mult mai deschiși spre interacțiune. Din păcate, cei singuratici se confruntă cu probleme severe de sănătate, atât la nivel fizic, cât și psihic. Life Support consideră că socializarea reduce semnificativ impactul stresului în contextul în care viața devine din ce în ce mai agitată, iar lupta cu timpul, pare de neînvins.

Iată trei motive pentru care este bine să punem accentul pe comunicarea reală în detrimentul celei virtuale.

În timp, poți să descoperi alte hobby-uri sau pasiuni

Un specialist care a studiat neurologia comportamentală spune că este bine, ca cel puțin o dată pe lună să ieșim din zona noastră și să discutăm cu alți oameni din afara familiei. Doctorul Salinas a observat că dintr-o simplă întâlnirea provin cele mai multe beneficii pentru sănătate și organism. Este adevărat, că la început ai nevoie ca să depui puțin efort și să vezi dacă persona se află pe aceeași lungime de undă. Gândește-te la ceea ce ți-ar plăcea să încerci și deschide primul subiectul de discuție. Poate că în acel moment îți găsești un coechipier entuziasmat să iasă din rutină. Atrage liniștea în viața ta și caută grupuri de persoane care au același pasiuni! Niciodată nu se știe când îți redescoperi o altă latură a personalității tale!

Socializarea te ajută să ai un stil de viață activ

Din vorbă în vorbă, poți să îți faci curajul și să intri într-un grup activ unde găsești persoane cu interese similare ca și ale tale. Spre exemplu, o sală de fitness sau un curs de dans este tot ce ai nevoie pentru a sparge monotonia din viața ta. Tu ești actorul principal și de aceea este indicat să ai o comunicare eficientă cu toți pe care îi întâlnești. Life Support te sfătuiește să găsești acea persoană cu care simți că ai parte de o comunicare armonioasă, fără granițe și să te adaptezi. Este indicat să te bucuri de o companie plăcută și de subiecte care te ajută să fii spontan. Așadar, nu lăsa garda jos și comunică cât mai mult posibil.

Socializarea este un medicament pentru întreg organismul

Recent, omenirea a trecut print-o perioadă în care interacțiunea față în față era mai puțin recomandată. Ei bine, cu toții am vazut beneficiile reale ale interacțiunii cu ceilalți. Acest subiect a strânit interesul cercetătorilor și s-au efectuat numeroase studii. Spre exemplu, unul ne-a atras și nouă atenția. În cadrul publicației Heart a fost menționat studiu, realizat în 2018 care a vizat izolarea socială. S-a constatat că starea de solitudine a crescut riscul de deces cu aproximativ 25%-32%. Participanții au fost urmăriți timp de 7 ani cu scopul de a vedea cum se manifestă la fiecare persoană în parte.

Dragă cititorule, în primul rând, să fii conștient de un singur lucru: sinceritatea reprezintă cheia spre o mai bună interacțiune care va lega prietenii adevărate. În al doilea rând, încearcă pe cât posibil să fii deschis și să discuți fără ocolișuri cu interlocutorul tău!

Socializarea te face să zâmbești!

No Comments

Leave a Reply

Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.
Life Support utilizează cookie-uri pentru a conferi website-ului un caracter mai personal și pentru o experiență de navigare mai facilă.